07 Şubat 2013

Airhanbey'in çentiksel şifreleme sistemi

Bugünkü yazının konusu şifre hatırlama üzerine. Özellikle internet bankacılığını kullananlar için geliştirdiğim çentiksel şifre hatırlama metodu umarım işinize yarar. Ben bunu İş bankası internet bankacılığında 3 aydır kullanıyorum ve gerçekten çok verim aldım.

Kısaca özetlemek gerekirse:

Müşteri numaranızı zaten ezbere bilirsiniz. Bu sabit.

Anahtar kodunuz da sabit.

Fakat işte pek çok insanın zorlandığı yer burası: 6 haneli ve sürekli değiştirmek zorunda olduğunuz ve sürekli ulen neydi ya dediğiniz şifre. Bütün şifrelere hükmeden tek şifre.

İşte airhanbeyin çentiksel şifreleme yöntemi burada devreye giriyor. Bu şifreyi kolayca hatırlayabileceğiniz 6 haneli bir sayı olarak belirliyorsunuz ve her değiştireceğiniz zaman 1 rakam eksiltiyorsunuz.

Örnek kullanım:

6 haneli şifren 462879 olsun. Bunu bir daha değiştirmen istediğinde 462878 yap ve her değiştirdiğinde duvara bir çentik at. Dolayısıyla diyelim 18 defa değiştirdin ama birden unuttun. Çözümü çok kolay: ilk baştaki şifre neydi? 462879. Peki kaç çentikten sonra unuttun? 18. 462879-18=462861 işte şifren bu. İşte size bilim dünyasını sarsan airhanbey çentiksel şifreleme sistemi. Kolay gelsin.

10 yorum:

  1. Bu adam tam bir geezikale.

    YanıtlaSil
  2. ARO Air Bey. Siz de olmasanız.

    YanıtlaSil
  3. bi sorun var ilk şifreyi unutursa? (error).. ulan zaten duvara çentik atıp unutunca o çentiklere göre çıkarma yapıp hatırlayacağıma şifreyi direk değiştiririm daha kolay. zaten bi insan şifreyi 1 kere unutur 2 kere unutur 3.ye de unutursa o insan maldır açık net. kullanmasın internet bankacılığı

    YanıtlaSil
  4. Sayın Adsız bakın önemli nokta zaten burası: o ilk tutacağı 6 haneli şifre hiç unutmayacağı birşey olmalı. Onu yazıda belirtmiştim.

    YanıtlaSil
  5. airhan bey allah ölmüşlerinize rahmet etsin çok büyük hizmet doğrusu.. bankacılık sistemi sayenizde yeniden kurulacak inşallah..

    YanıtlaSil
  6. tam 1 gerizekalısın airhan

    YanıtlaSil
  7. Beyin felci oluyordum airhan beyciim bu şifre neydi ya diye düşünmekten sayenizde herşey çok kolay ^_^

    YanıtlaSil
  8. küfür yok beyler anamız bacımız okuyor buraları

    YanıtlaSil
  9. sifre neydi diye unutup kafamizi vurdugumuz duvarlarda simdi estetik centikler var. ARO.

    YanıtlaSil